| Recursos didàctics per fer el curt |

A continuació us facilitem la unitat didàctica sobre cinema «Fem una pel·lícula», que també trobareu al llibre de Llengua catalana i literatura de 3r d’ESO de Digital-Text.

«Fem una pel·lícula»

En aquesta unitat es tracten els conceptes principals del món del cinema i, a partir de la història de dos personatges, en Lluc i la Martina, s’expliquen les diferents fases de la creació i producció d’una pel·lícula. Us proposem que seguiu els mateixos passos que els nostres personatges i que, treballant en equip, dugueu a terme el projecte de realització d’un curtmetratge.

Així mateix, disposeu de la unitat didàctica «La música i les arts visuals» que també trobareu al llibre de Música de 3r d’ESO de Digital-Text.

«La música i les arts visuals»

En aquesta unitat podreu aprendre de quina manera es relaciona la música amb el cinema i conèixer més a fons el concepte de banda sonora que us pot ser molt útil per a la realització del vostre curt.

Per escollir la música que utilitzareu al vostre curt, us recomanem que busqueu en plataformes que ofereixen músiques amb llicències Creative Commons. A continuació, us en donem algunes d’exemple, però en podeu trobar moltes més.

Plataformes amb recursos musicals Creative Commons

http://commons.wikipedia.org/wiki/Category:Sound

http://www.magnatuneasy.com/about

http://www.zonaindie.com.ar/

http://lamundial.net/

http://www.jamendo.com/es/

http://www.gardnermuseum.org/music/library.asp

http://www.musicalliure.cat/

Bases de dades amb sons sota llicència Creative Commons

http://www.freesound.org/

Si voleu saber-ne més sobre el tema dels drets d’autor, podeu treballar la unitat didàctica «La tecnologia i la música electrònica» de llibre de 4t de Música, concretament l’apartat Club de la música: els drets d’autor.

I, per a aquells que encara no hàgiu utilitzat els llibres de Digital-Text, us recomanem que consulteu el vídeo «Coneix els Digital-Text: Guia ràpida» i la seva versió en PDF, on s’expliquen totes les funcionalitats i recursos de què disposen els llibres i que us ajudaran a treure el màxim profit d’aquesta unitat.

Coneix els Digital-Text: Guia ràpida (PDF)

Una resposta a | Recursos didàctics per fer el curt |

  1. Retroenllaç: Revista Educación 3.0, tecnología y recursos educativos para el aula digital » 600 alumnos aprenden a realizar un cortometraje con Digital-Text

Els comentaris estan tancats.